onsdag 13 juni 2007

Den långa dagen.

Kom i säng framåt två inatt. Vaknade vid halv åtta av att pappa kom hem och stökade. O så ville han ha skjuts till jobbet, så det var bara att pallra sig upp och trycka in linserna i ögonen. Åkte hem och tänkte att jag skulle ta och sova till halv nio i alla fall, så jag slapp stressa innan jobbet och dessutom hinna sova lite lite till. Detta resulterade i att klant-jag råkade stänga av alarmet och sov till halv tio. Bra där. Studsa in i duschen, packa väska med kockkläder och arbetsskor och hela köret och få i mig lite frukost och sedan stressa iväg till jobbet. Kom dit i lagom tid. Först väntade 4 timmar ute i matsalen. Sarah skojade igår om att hon skulle spara stolar att flytta, som jag skulle få bära när jag kom idag, men så blev det inte. Tyvärr hade det blivit inbokat en extra sexa, så jag fick såklart bära stolar i alla fall. Och efter det fick jag dammsuga hela stora och lilla matsalen. Hurra. Lagom upplyftande träningspass sådär på morgonkvisten. Sedan blev det lunch. Ca 100 personer som skulle ha förrätt, varmrätt och kaffe och kaka. Jag lade nog nån servett i såsen, och skar nog lite för stora brödbitar, men annars gick det nog ganska bra idag. Efter fyra timmar var det dags att byta om till kockrock och bege sig in i köket. Ganska kaosartat där. Daniel drog iväg på möte en halvtimme efter jag kommit in i köket, och då hade han bara gått igenom menyn med mig, och ser det ut som jag har superminne och har stenkoll i köket? Njet! Men det gick väl ganska hyffsat ändå. Kokade lite vaktelägg, och dagens tålamodsprövning var att skala de där jävlarna. Tror det var 54 från början. 25 kanske blev hela. Gaaah! Brödstekt lax skulle jag fixa till sen. Det låter skumt för övrigt. Ta en bit lax, lägg på en tunn skiva bröd, stek brödsidan i olja, vänd och stek lite till och sen värm laxfan i ugnen tills den uppnått nån bra temperatur. Den var till förrätten. Och så var det äggad löjrom, ½ vaktelägg, gräslök, lite olja, en örtsallad och vit sparris-soppa. Mumsigt värre. Varmrätten fixade Daniel med. Det var en potatisterrine, med en sallad (som jag inte kommer ihåg vad den heter, även fast jag frågade säkert 5 gånger), majrova, ankbröst, rödlöksmarmelad och en sås. Desserten ansvarade jag för och den bestod av en brulé med nånting, som jag hade råsocker på och brände av, marinerad apelsinfilé, jordbubbe, vit choklad-sorbet (sjukt god), brioche vänd i socker och en fin liten citronmeliss-kvist. Snyggo och gott. Gick väl ganska bra trots allt. Nu känns det som jag tappat bort mig i det jag skulle skriva, men skit samma. Ingen som lär vara intresserad ändå. Jag tänker väldigt mycket när jag är i köket. På det Jesper sagt i skolan och det som Heinz sagt. Fråga massor. Ta för dig. Var mer självsäker. Aw. Det är svårt. Men man ska faktiskt inte förvara grejer i konservburkar efter att man öppnat dem. Om drygt 6 timmar måste jag åka mot jobbet igen, med stopp på biogas-macken för tankning. Tänker på honom också, även om han skäller på mig. Puss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar