torsdag 19 juli 2007

Lycklighetstävling

När mina vänner precis fått barn så var det en konstant sorts tävling om vilka som var lyckligast och vilka som köpte de flashigaste leksakerna och hade de snyggaste vagnarna och allt skulle vara så himla perfekt. Jag satt ofta och fikade med "mamma-föreningen". Jag tillade nog inte så mycket i de där blöjbytes-, bajs- och matdiskussionerna. Men jag lyssnade ganska mycket. Tittade ganska mycket. Och analyserade nog ganska mycket också. Det planerades också fler barn, och då skulle ju alla skaffa barn samtidigt eftersom de hade varit med i samma föräldragrupp och de ville ju vara i samma igen. Nu har verkligheten kommit ifatt. Kom att tänka på att när jag för ungefär ett halvår sen var och fikade med mamma-föreningen igen när de hade "reunion". Trötta, irriterade småbarnsföräldrar. Och nu var till och med några pappor med. Och så lilla jag. Vissa har köpt hus och andra har separerat. Lycklighetstävlingen gick sämre för vissa och bättre för andra. Man vad är det att ha en tävling egentligen. En del människor som stannar tillsammans för "barnens skul". Andra som stannar tillsammans för att de inte vet vad framtiden har att ge. Jag vet inte ens om jag vill ha barn. Eller jo, det vill jag väl. Kommer jag också bli en sån där "lyckliga familjen"-medlem då? Vissa är nog så lyckliga, men de som skaffar ett barn till eller två för att rädda ett förhållande ger jag inte många pluspoäng. Äh. Ge mig en chans till tack. Du får mig.

1 kommentar:

  1. Det kommer en dag då du också vill ha allt- hus o barn osv. Å vet du? Det är inget fel med det. Det är naturligt. O om den dagen Inte kommer, så vad spelar det för roll? Det är väl inte hela världen. Puss på dig!

    SvaraRadera