onsdag 24 oktober 2007

En tisdag i Hyttan

Försov mig idag. Skulle träffa min grupp kl 9. Jag vaknade fem över. Tog god tid på mig i duschen, gjorde mig ordning och åt frukost. Gick över till C runt tio i tio. Då satt mina kära gruppmedlemmar med ett snyggt excelark öppet, men något som gjorde mig mörkrädd var att de även satt med en miniräknare i handen och skulle räkna ut de värden som lätt går att räkna ut i excel. Här, ta en tuschpenna, öppna word och skriv på skärmen. Grupparbetet flöt för övrigt på ganska bra idag. Inga överdrivet bittra miner och inga raseriutbrott eller dylikt. A nämnde någonting om att det inte spelar någon roll vad någon säger om upplägget för att jag ändå kommer göra som jag vill. Efter en dryg timme drog jag borde till Robin och vi drog bort till skolan. Mötte på Herr Ödman som återigen frågade om jag tagit kontakt med svamp-damen. Icke. Jag ska. Vi gick upp och tittade på när ettorna gjorde mise en place inför det så kallade hantverksprovet de skall ha under onsdagen. Rörigt värre i köken. Robin pratade med Heinz om praktik och jag försökte att inte vara i vägen. Robin käkade lunch i skolan och jag drack en kopp te. Gick ner till datasalen och träffade återigen på Herr Ödman. Jag tog senare kontakt med svamp-damen och det verkar som om att vi kommer få spons på svamp. Bra där. Men hur beräknar man hur mycket svamp det går åt till en sås som skall räcka till 80 personer. Räcker något kilo eller två? Jag har ingen aning. Hon muttrade för övrigt någonting om att det är dåligt svampår i år, vilket jag inte tror på eftersom min kära kombo nu kommit hem med x antal kilo svamp flera dagar i rad. Lunch blev det i form av tacos med grannen. Gottit värre. Sedan tillbaks till grupparbete. Skrev ihop ett par sidor. Kaffe med N-P framåt kvällningen. Ugnspannkaka med banan fixades sen. Gott! Han var dock inte sen med att fresta med en öl. En Leffe slank ner i strupen. Emelie kom förbi på vår numera inplanerade tisdagsfika innan DH. Vid programstarten gick jag in till grannen och kollade. Det blev ett avsnitt av Heroes efter det. Skulle ha flaxat iväg mitt CV till Brenda ikväll också, men det hann jag inte riktigt med. Vad heter transportsamordare på engelska och vad var det egentligen jag gjorde på jobbet i Stockholm? Vad är jag anställd som på Yxtaholm och hur kan jag specificera mina arbetsuppgifter? Vem är jag och hur kom jag hit? Varför blir det aldrig som man tänkt sig och vem vill dansa styrdans på fredag? Nu ska jag sova. Gymet 07:30. Gruppmöte kl 09:00. Nobel Night Cup-möte kl 12:00. Måste tydligen skriva på nån lista om man ska jobba på Nobel-efterfesten, så säkerheten kan kontrolleras. Vem vill ha en psykopat på Nobelmiddagens efterfest? La la la...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar