söndag 24 februari 2008

sightseeing in berlin

att veta. alla mataffärer är stängda i berlin pa söndagar. ganska drygt om man inte har nagon mat hemma. drack en snabbkaffe innan tolv da andré och titti fran restaurangen skulle möta upp mig hemma för att visa hur ajg tar mig till jobbet och sa. efter en tur till weinbar rutz blev det frukost pa ett litet kafé vid oranienburger tur. sedan blev det en lang lang stadsvandring med guidning av titti. andré som är fran berlin hade inte sa stor koll pa nagot alls. framat fyra hörde bade emelie och jimmy av sig och ville ses. jag och mina arbetskamrater akte till rosenthaler platz och mötte upp jimmy och emelie för att äta nagot. det blev nagot sa kulinariskt som libanesisk mat. gott. sedan gick vi till emelies hostel och drack ett par öl. och nyss har jag kommit hem. det känns sadär att ha en halv kilometer fran jobbet till schnellbahnen vid friedrichstraße och sen ha 20 minuter pa taget hem, för att sedan behöva vandra ensam i mörkret ytterligare 7 min. jag är mörkrädd för helvete. dessutom är det fel pa mig. jag förstar precis allt de säger pa tyska, men jag kan inte öppna munjäveln och prata. blir sa less pa mig själv. bäst för mig att jag tar tag i det där imorgon pa jobbet. nu ska jag nog se till att stryka min kockrock igen. ga upp skapligt imorgon och besöka nagon affär för mat- och tvättmedelsinköp. ska möta Titti vid Friedrichstraße kl 11.:45 imorgon. Sedan blir det min första langpanna för den här veckan. Lördag och söndag är jag ledig. Pa söndag ska nog jag och Jimmy aka till Potsdam och halsa pa emelie. Potsdam ligger ca 3 mil fran berlin och är aristokratiskt, och där finns mycket slott och flotta hus. sömn är nog bra. puss hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar