onsdag 16 april 2008

kan själv!

tja, dagen började bra med att jag missade tåget in till jobbet med ca 20 sekunder, trots att jag SPRANG typ halva vägen till tåget. Aja, shit happens. var ju ändå på jobbet innan 12. körde entrematiér med andy. vi hade en tokkort mise en place som gick på en halvtimme. sedan fick jag hjälpa chrille med apelsinfiléer, estragonpesto, basilikumpesto, grön och vit sparris, laxtartarer till amüserna osv osv. förstår mig inte på hur han jobbar. han gör alltid för lite av allt. tro fan att han får sitta i skiten varenda dag då för att han måste göra nytt. jag fick lägga amüserna idag också. ääändi kom in vid halv fyra också. jag skulle föredra om de informerade iaf en halvtimme innan gästerna kommer om att jag ska bygga upp amüse-stationen istället för ca 5 min innan, eller när gästerna redan är där. "fixar du stationen. ja just det, du får fixa ost till soppan också." javisst. riva riva. o självklart fanns det inte grejer så att det räckte. chrille blev dessutom bitter för att jag hade på för mycket (enligt honom) kronärtskocksmarmelad. "under tiden du gör amüserna kan du ju skära morot, zucchini och paprika i brunoise." javisst. jag tycker det är härligt att jag får plats med både en skärbräda, dehydreraren OCH kan lägga amüserna på den lilla ytan jag får använda. äh. jag är bra ju. och ingen som hängde över min axel under amüserna idag heller. iofs kom min kära kökschef andy förbi en sväng när det var fram på en ensam amüse (då måste det se bra ut, det kan ju vara en michelin-snubbe ska ha bedöma.). det vet jag, och jag anstränger mig faktiskt för att det ska se snyggt ut. slutade med att andy lät mig göra det själv, när han insåg att jag visst kan. mohahha. annars har det mest varit sexsnack på jobbet idag. som vanligt. chiliincidenten kom på tal igen. titti var ledig idag. mer tyska blir det då. jag kan ju. och de tycker nog det låter ganska roligt också. mohaha. bla bla bla bla bla. sova lite kanske. imorgon ledig. der rote baron med miss emelie. loveli. på söndag kommer anette till berlin. och snart är det dags för hemresa. pusso!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar