fredag 11 april 2008

morchel

putsa. och tvätta tre gånger. jepp. murkla heter de tydligen på svenska. svamp skulle jag säga. idag har jag först skurit bladen från tre spetskål till fyrkanter. sedan skar jag potatisbrunoise (3mm) av två bakpotatisar. sedan potatiskuber (6mm) av två bakpotatisar. sedan 4mm-kuber av morötter - 800g behövdes, så typ 6 stora morötter minus allt som blir spill. skurit 6mm-fyrkanter av två stooora purjolökar. skalat och kokat 10 bakpotatisar till personalmat. - gjort potatismos och wienerkorv. skurit bort alla små blad på 4 buntar grön sparris. skurit zucchini-brunoise (3mm). putsat och tvättat typ 1000 murklor. så är det. a just. skurit 25 rostade och skalade paprikor i 6mm-bitar. skurit 3 kg ättiksgurka i 8mm-kuber. bör jag tillägga att mina händer är röda och sista gången jag stoppade ner handen i den där gurkburken så sved det ganska rejält. har nog skurit mig på ena knogen också. ledig fredag. kändes halvdumt att dra från jobbet strax efter halv ett, men mitt sista tåg går kl 1 och tja, what to do? hoppas det går bra för dem med alla gästkockar. jag borde egentligen, men nej. orka. jag ska ta det lugnt imorgon. hade varit nice att ha lite sällskap o käka frulle nånstans och bara softa o titta på folk. i berlin äter man frukost ute. och frukosttiderna varierar mellan 8 och 18. haha. jao. sova här nu. puss hej!

1 kommentar:

  1. Kommer du hem om tre veckor?! Shit, då måste jag hårdbanta nu! Kan ju inte se ut som jag gjorde innan du åkte. :)

    SvaraRadera