tisdag 8 april 2008

nu är man inte bara långsam...

utan tjock också. det var ju jävligt kul att höra. idag fick jag en egen mise en place-lista att köra på.

  • filea 10 apelsiner
  • göra basilikum-pesto (basilika + olivolja + pinjenötter + parmesan)
  • plocka basilika-toppar till luckan
  • blanchera och halvera haricot verts och några andra bönor
  • sätta en geflügelfond (skala och kvarta 6 gula lökar)
  • göra panaché (gul lök + sidfläsk 50/50 skärs i brunoise och steks på)
  • kärna ur, rosta och skala typ 25 paprikor
  • skära potatisbrunoise (3 mm-kuber av två bakpotatisar)
  • baka tre potatisar (till gnocchi)
  • skära spetskålsblad från två huvuden i rutor (1 cm)
det var nog allt. dessutom fick jag personalmaten på min lott. så då tillkom att skära 10 bakpotatisar i 8 delar per styck och göra en majonnäs (som såklart skar sig - göra om). o slänga in äckliga chicken wings i ugnen. advanced cooking. men men. tog mig bara 4,5 timmar att göra ovanstående. det kom dock inget skrov till geflügelfonden, så det blir att göra den imorgon istället. mojjo mojjo. jag är såååå långsam. för övrigt så körde jag amüsen idag. det gick väl okej. kommunikationsproblem, så jag körde ut amüserna för snabbt (?!!). så kan det vara. andy säger att jag haft semester här i två månader. klart som fan jag har det. de börjar nog förstå att jag kan mer än vad jag visar. tjopp tjopp! dags att sova. bis morgen!
för övrigt har jag fått den här jävla låten på huvet. MEIN NAME IST URLAUB!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar