tisdag 15 april 2008

psykbryt no 3.

dagen började bra. jag var på strålande humör. titti gjorde beställningar och jag skar mina grönsaker och satte en kycklingfond. strax innan p-maten fick jag börja att "plocka isär" calamarettis. det gick väl hyffsat. titti frågade chrille om de skulle göra amüsen borta vid gardemanger eller i tunneln. gardemanger blev svaret. bra, då kan therese stå i tunneln och fixa calamarettis. 10 minuter senare ska jag bygga upp amüsstationen. i tunneln. oorganiserat. ja. suckar lite. första bongen kommer. tre amüser. check på den. börja bygga. andré springer förbi och välter ner alla krutonger på golvet. låter de bara ligga. tror jag ska fixa det. jag blir bitter. titti skrattar. andré skrattar. jag går bort till chrille och försöker fråga vad jag ska göra. andy får ett utbrott och svär en ramsa på tyska. jag är glad att jag inte förstod hälften. men nåt i stil med att stå inte där för helvete utan fixa nya jävla krutonger din jävla idiot. psykbryt. kollar mot gardemanger. arg andy. ett fuck you åt mig. therese går ut i trappen och andas i 15 sekunder. går in och pratar med titti. titti förklarar för andy att det inte var andré som vält ner krutongerna. äh. skit. andy var mest sur för att alla skrattade. jag skrattade fan inte. suck. jag skickade ut massa amüser idag. alldeles själv. killar hjälper varandra och ska bli hjälpta, men jag får fan aldrig nån jävla hjälp. nötter. mina calamarettis blev i alla fall klara strax efter 23. då var de isärplockade, tvättade, torkade, placerade på bakplåtspapper i ett djupt bleck och inställda i frysen. 166 stycken blev det. ett stycke bläckfisk - vrid av kroppen, ta bort fenorna och skinnet, vänd ut och in o ta bort ryggraden och allt slem, vänd tillbaks. ta kroppen och håll vid ögat och vrid av armarna, drag ur magsäcken. spara armarna och tja, den andra delen. slemmigt, ja. för övrigt så skickade jag in delmoment II på patisseriekursen igår kväll. duktigt. plus loggbok för vecka sju då. imorgon är jag ensam praktikant. då lär jag få hjälpa chrille i gardemanger. tråk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar