onsdag 16 juli 2008

Just nu.

Ställ inga frågor om kärlek inatt. Jag har inga svar eller livlinor kvar. Jag har bara två spruckna glas och ett blödande skratt. Det har slutat igen som det gör nästan jämt. Jag är naken och full och har fallit omkull, som en felkonstruktion, som en clown, som ett uruselt skämt. Vad gör du här? Hur kom du hit? Du föll för en smickrares usla invit, en klagande vals ur en sönderrökt hals och du vet ju att du inte älskar mig alls. Ställ inga frågor om rätt eller fel, om besudlat och rent. Det är redan försent. Jag sålde min tro för en kyss och en stulen juvel. Jag gör vad jag vill. Jag gör vad jag kan. Som en olydig hund. Snälla blunda en stund. Så vi kan bli vackra åtminstone för varann. Stick! Snälla ta våra svek, våra krossade drömmar och tårar. Förgifta vartenda förälskat, förtrollande par. Så ger vi oss av till det land som är skapat för dårar. Och lämnar vår sorg och vårt sotsvarta samvete kvar. Snart kommer gryningen, vidrig och skär. Avslöjar vilka vi verkligen är. Och lungorna brinner när drömmen försvinner och aldrig mer finner vi skönheten här.
Ta mig. Ta mig! Gör vad du vill. Stanna hos mig lite till. Jag vet du förstår att jag dör om du går, för det här är det närmaste kärlek jag når. Och inatt…inatt…just nu… …är det bara jag och du. Just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar