måndag 14 juli 2008

Så här ligger det till....

Det händer ganska mycket just nu. Jag var som sagt på arbetsintervju i Göteborg i fredags. Jobbet var inte i Göteborg, utan på Korsika. Satt och pratade med den rekryteringsansvarige i ca 40 minuter, sedan skulle hon ringa och prata med han som har ansvaret över alla kök och be honom ringa mig om han hade några frågor. Jag vandrade ifrån kontoret, för att möta upp Martin. Vi åkte ut till Lerum och när vi stod inne på systemet ringde den köksansvarige. Det blev lite frågor från både min och hans sida och vi bestämde att jag skulle ringa upp kontoret. När jag ringde dit en stund senare så blev jag erbjuden jobbet, som är en kocktjänst på ett hotell på Korsika, med start den 26:e juli. Det blev lite snabbt där på fredagseftermiddagen eftersom jag var tvungen att få besked samma dag för att hinna säga upp mig från mitt jobb på Yxta. Men jag hade trots allt över helgen på mig att tänka över situationen. Hur som helst så sa jag upp mig från Yxta i lördags. Eftersom jag inte fått nått anställningsbevis, så har jag egentligen inte mycket till uppsägningstid, men två veckor är det i normala fall, så den 24:e jobbar jag min sista dag där. Det blev en del ifrågasättningar från CF, men han sa inte så mycket. D ringde igår och ifrågasatte mer och om jag inte trivs och om de är elaka mot mig osv. osv. Det är annat som spelar in, tyvärr. Det är jobbigt att behöva låna bil, jag har inte fått de timmarna jag blivit lovad (inte för att jag gråter över det), jag känner inte att jag utvecklas av att gå runt och lalla (iofs styr jag nog över det själv). Man väljer själv sin väg genom livet, som sagt. Idag ringde jag upp K om jobbet igen och tackade ja. Hon skulle skicka lite information, kontrakt och mina flygbiljetter idag, så imorgon kanske de ligger i brevlådan hemma hos farsan. Spännande. Det är mycket att styra upp inför detta känner jag, men det ska säkert lösa sig till det bättre. Jag ska arbeta på ett skandinaviskt hotell med max 220 gäster, bara svenskar i köket, fram till slutet på oktober. Jag hoppas att jag kommer att trivas, och jag är nog mer eller mindre inställd på att det kommer bli hårt, och många och långa arbetspass. Årets utlandsutmaning No. II.

1 kommentar:

  1. Grattis lilla stumpan, det kommer att bli jätteroligt. Du kommer att stortrivas....Många pussar och kramar

    SvaraRadera