söndag 27 december 2009

Åt helvete med nyårslöften!

Snart är det dags för ett nytt år. Den första januari brukar vara en perfekt dag att börja sitt nya liv. Ett nytt år, en ny chans till förändring. Mitt nya år startade någonstans i början på juni. Det där med att börja med ett skötsamt nytt liv "på måndag" eller "nästa år" känns mer som att skjuta upp något. Och med egen erfarenhet så vet jag ju själv hur det brukar bli när jag skjuter upp saker. Antingen så blir de inte av, eller så skjuter jag upp dem ett tag till. Eller så funkar det nya livet ett tag, säg ett par dagar, och sedan är jag tillbaks i samma dåliga vanor igen. Jag finner ingen motivation i att ta tag i mitt liv imorgon eller nästa år. Om man har som nyårslöfte att äta nyttigt och att gå ned i vikt eller träna mer, vad är det för poäng att trycka i sig massa mat och onyttigheter innan nyår? Så roligt är det inte att gå ned i vikt, att jag skulle vilja ha fler kilon att göra mig av med. Ungefär som det där med att börja banta innan jul, som gärna ifrågasätts. Det är väl bättre att starta då, än att vänta tills man ätit upp sig ytterligare under julhelgen? Åt helvete med alla nyårslöften om viktminskning och hälsosamt leverne. Gör det NU istället! Det finns ingen bättre tid att börja än nu. Eller skjut det på framtiden..... ett tag till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar