söndag 27 december 2009

Att ta tag i saker.

Det finns saker jag mår bra av. Och det finns saker jag mår mindre bra av. Och sedan finns det de sakerna som jag mår bra av tillfälligt, men oftast får konsekvenser som gör att jag mår mindre bra.
Och sist finns de saker som får mig att må mindre bra innan, men som oftast ger konsekvenser som är bra.

Jag mår bra av att göra saker där endast jag själv är involverad. När jag gör något för min egen skull. Som till exempel att träna, ha egentid, göra det jag ska, äta rätt, få mina åtta timmars sömn.

De som jag mår mindre bra av är när jag gör saker mot min egen vilja, vilket i och för sig inte händer så ofta. Men det kan vara saker som tar emot att göra.

De saker som jag mår bra av tillfälligt kan vara att äta godis, pizza, ha sex, dejta, mysa, men som gör att jag mår dåligt efteråt för att godiset och pizzan gör att kroppen inte mår bra, och bekräftelseberoendet som finns i de senare händelserna gör att skallen inte mår bra.

Kan ha lite prestationsångest och vara rädd att misslyckas ibland, men det resulterar oftast i att jag inser att jag faktiskt duger som jag är och kan inte göra annat än mitt bästa.

Det är väl dags att ta tag i det där bekräftelseberoendet nu.
Det är faktiskt inte okej att få hugg av en hantverkare, speciellt inte när han är upptagen. Problemet med att människor är otrogna är inte mitt, men jag behöver ju faktiskt inte bidra till att andra är det. Och att dejta. Jag kommer inte att fungera i någon relation med någon förrän jag är stark nog i mig själv. Jag vill inte fylla tomrummet med någon destruktiv relation byggd på hatkärlek. Jag vill känna villkorslös kärlek. Jag vill kunna acceptera och älska en annan människa så som jag kommer att älska mig själv.

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet vännen. Bra insikter. Du ÄR bra som du är! Puss

    SvaraRadera
  2. Förstår hur du menar... blev faktiskt "erbjuden" en tjänst som älskarinna åt en man för inte alls länge sedan. Han resonerade att jag inte var skurken isf.. men jag sa tack men nej tack.Är man gift så är man.Tjänsten skulle dock gå ut i februari då han skulle återgå till ordinarie tjänst i huvudstaden. Verkar som om vissa män har en trasig DNA stege...

    SvaraRadera