onsdag 16 december 2009

Önskat resultat.

Igår på viktväktarna handlade mötet om hur man vill att ens jul ska bli. Vad man förväntar sig eller tycker är okej. Att redan innan bestämma hur man vill att det önskade resultatet ska bli. Stenhård med ifylld checklista (matdagbok), total kontroll o extra mycket motion, Lagom med halvifylld checklista, lite utsvävningar och vanlig motionsmängd. Eller bara slapphet med ingen checklista, äta allt som bara går att äta och spendera resten av tiden i soffan. Oavsett vad man väljer för väg, så har den vägen konsekvenser. Och alla vägar har för och nackdelar. Det viktiga är vilken väg man väljer, och att kunna stå för det valet efteråt. Vill man gå ner i vikt över julen så väljer man självklart inte att trycka i sig allt som finns och ligga på sofflocket. Men känns ett plus på vågen okej, så kan det också vara okej att äta allt och lite till. Man uppnår det önskade resultatet om man väljer väg anpassat efter vad man vill uppnå.

En annan grej som vi fick diskutera med varandra var vilka styrkor och svagheter vi har. Vad vi har för användning för våra styrkor och hur vi kan hantera svagheterna. Jag är väldigt bra på att planera, motivera, strukturera, vara envis, men jag är inte lika bra på att hålla mig till planen när jag är omotiverad. Genom att hela tiden försöka att vara närvarande här och nu är det lättare, så himla mycket lättare att göra det jag ska och det är då envisheten visar sig också. Jag har svårt att sätta gränser. Jag har blivit bättre på att hantera "misslyckanden". Jag misslyckas inte så länge jag fortsätter att försöka.

Det är inte vad man äter mellan jul och nyår som bidrar till att folk blir tjocka, utan det är det som äts mellan nyår och jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar