måndag 21 december 2009

"Oj, redan den 21:a."

Den tanken dök upp när jag stängde av alarmet på mobilen imorse. Tiden.

Vad gör vi av den? Lever vi igår, idag eller imorgon?

Nästa år blir bättre. Då ska jag gå ned i vikt. Då ska jag börja träna. Då ska jag äta nyttigt. Eller på måndag kanske, eller på tisdag, eller om en vecka, eller om tre. Det spelar ingen roll vilken dag det är egentligen. Det som spelar roll är att göra. Vad hindrar mig, dig eller oss just nu? Vad har jag, du eller någon annan för bortförklaring eller ursäkt till att inte göra? Jag har ingen. Jag ska gå iväg till gymet och springa 6 km på löpbandet. Och njuta. Njuta av att tiden går så långsamt, och att jag är där. Kanske går den snabbt idag. Vem vet hur jag uppfattar tiden idag. Den är ju trots allt bara en illusion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar