lördag 5 december 2009

Sex månader.

Idag är det sex månader sedan jag drack alkohol senast. Idag är det också sex månader kvar till Stockholm Marathon. Idag är en bra dag, precis som alla andra dagar. Jag tog sovmorgon idag. Ändå har jag hunnit med att tvätta, städa, dammsuga, baka en dubbelsats saffransdeg och gjort lussekatter och mandelmassebullar, fikat och funderat lite. Kan en deg ersätta din terapeut? Svar ja.

Jag är fullt medveten om att jag just nu äter kakan och har den kvar. Jag mår bra av det, och jag mår även dåligt av det. Jag skulle må bättre av att bara äta upp den, må dåligt en stund efteråt, men sedan må bättre och vara starkare än innan. Att tillåtas att göra som jag gör nu, kommer att påverka någon annans mående, även om det inte är jag som styr över hur någon annan mår eller känner. Men att vara medveten om vad jag gör, borde ju bidra till att jag väljer det som är bäst för mig, och för den andre. Men det är svårt.

Jag längtar till gymet.
Jag vill ha mina dagliga rutiner och min vardag.

Jag väntar mig allt gott idag.

1 kommentar:

  1. bulldeg och kavel.. rostig plåt och vinkelslip.. det finns många billiga sätt att ersätta en terapeut.. ibland kan man gott äta kakan och ha den samtidigt, om man mår bättre än utan..

    SvaraRadera