tisdag 22 december 2009

Vintermörkt!

Det är vackert med vinter. Att iaktta det vita snöbeklädda landskapet är fantastiskt. Det är inte lika många färgnyanser som det är under sommaren, då trädlandskapet skiftar i miljontals olika gröna nyanser. Men ändå så himla vackert. Mörkret som infann sig för ett par veckor sedan känns långt borta. Vintern är en ljus årstid, speciellt när snön ligger på marken och lyser upp den annars mörka decembernatten. Alla stjärnor och stakar i fönstren höjer mysstämningen rejält. Jag tänder ett par extra ljus här i mitt mörker. Ett mörker som präglas av lycka, glädje, harmoni och njutning. För ett år sedan och tidigare präglades mitt mörker av ångest, oro och förvirring. Jag är på väg någon annanstans nu. Bort från mörkret, men fortfarande kvar i mörkret. Ett annat mörker. Ett bildligt mörker till skillnad från det mentala mörkret.... En dag i taget... En fot framför den andra. Trevandes mot framtiden, utan en aning om vad som väntar. Men jag oroas inte. Jag räds inte framtiden. Det enda som finns är nu. Älska utan ånger och lev utan ursäkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar