lördag 23 januari 2010

Lära in, lära ut.

Det sägs att man lär sig bäst och mest genom att lära ut till andra. Höra, läsa, se och göra själv, för att sedan visa och förklara. Jag funderar på varför jag gör saker. Varför jag utmanar mig själv? Ibland sätter jag mig i onödiga situationer, för att bevisa för mig själv att jag klarar av någonting. I en del fall bara för att plåga mig själv. Det krävdes rätt så mycket för att jag skulle börja prioritera mig själv. Det är lättare nu än för ett halvår sedan att välja mig själv framför andra. Och nu ger jag mig in i att hjälpa andra, som ytterligare en utmaning. Det blir ju som att jag går tillbaks, från att fokusera på mig själv till att börja fokusera på andra. Men nu kan jag å andra sidan lära mig mer genom att hjälpa andra. Det är ju ingenting som jag har någonting att förlora på, snarare tvärtom....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar