torsdag 7 januari 2010

Mening. Glädje.

Jag har sprungit idag. O kört lite funktionell löpstyrka. Yey! Jag funderade på om jag skulle ta med ipoden för att ha musik när jag sprang, men nånstans där bak i huvudet så vet jag ju att jag behöver öva på att springa utan musik. Och det är faktiskt skönare att springa utan musik också. Höra andningen, fotisättningen, och framför allt prata med folk runt omkring. Hur som, jag tänkte "jag tar väl med ipoden ifall att" och provade om det var nåt batteri kvar. Icke. "Jag får inte det jag vill, utan alltid det jag behöver". Att hela tiden se att det finns en mening med allt som händer gör livet så mycket lättare att leva. Men det räcker inte att bara säga "jaja, det finns väl någon mening med det här också", för oftast uppkommer en reaktion när jag inte får det jag vill. Det är reaktionen som jag tar itu med. Jag rycker inte bara på axlarna åt att det finns en mening. Det finns en tanke bakom varje händelse också. Men det underlättar att tänka att allt som händer som jag inte kan styra över är det bästa som kan hända mig just nu.

Jag funderade lite förut på det där med att "vara glad hela tiden". Det är många som har påpekat tidigare "du är så himla glad hela tiden". Men vad var det då, glädje utåt, men sorg inombords. I dagsläget kan jag känna att jag kan utstråla glädje inifrån och ut. Jag kan gå runt och le i min ensamhet. Bara njuta av känslan inombords. Känslan av glädje. Levnadsglädje. Jag kan vara glad varje dag. Och den dagen jag inte är det, så är jag mer än glad om någon påminner mig om att jag inte är det. Jag vill inget hellre än leva som jag lär. Sparka upp mig på vägen igen den dagen tack!

Jag är lycklig.

4 kommentarer:

 1. Halva familjen ligger i magsjuka, gaspannan har gått sönder (=ingen värme i huset) och strömmen har gått i halva huset, men jag är ändå glad :D Livet är bra gött!

  Alexandra

  SvaraRadera
 2. vilka påtryckningar du bedriver på min blogg. haha.

  SvaraRadera
 3. lycka är härligt. ofta känns det som om alla tror att den är så långt borta: som om det krävs en miljonvinst på triss innan den kan komma, men oftast är den rakt under fötterna. därmed inte sagt att det är enkelt och smärtfritt att hitta den, men den är närmre än man tror.

  SvaraRadera
 4. Träningsglädje: Det är egentligen ganska enkelt, om man tillåter sig. :)

  SvaraRadera