onsdag 3 februari 2010

Acceptera o välja!

För ungefär 8 månader sedan när jag började ta tag i mig själv och mitt liv, så var det väldigt jobbigt och framför allt svårt att skriva positiva inlägg i bloggen. Eller över huvud taget så var det svårt att tänka positivt. Nu kan jag gå dag ut och dag in och känna att det är svårt att tänka negativt. Ibland känns det nästan som att jag vill hitta saker att deppa över, eller saker som ska få mig att må dåligt, bara för att det faktiskt ska vara omöjligt att må bra varje dag. Jag skulle lätta kunna deppa ihop över min rinnande näsa eller känna stress och oro över att jag inte blir frisk och hinner träna inför Marathon. Men vad hjälper det att stressa och oroa sig? Att identifiera sig med en sjukdom och ha den som orsak till mitt mentala mående gör det hela till en ond cirkel. Om jag hela tiden går runt och känner mig nere och bestämmer mig för att livet är trist och värdelöst, tro fan att jag har tråkigt och känner meningslöshet då. Om jag säger att den här dagen är skit, så är det klart som korvspad att dagen fortsätter att vara skit. Det jag kan göra är att acceptera min förkylning som om jag själv valt att ha den, och sedan göra det bästa av situationen utifrån det. Förkylningen är ingenting jag kan styra över. Däremot kan jag styra över hur jag vill att den ska påverka mitt liv just nu. På samma sätt som att jag själv kan styra över min motivation, ork eller humör. Jag väljer själv att inte deppa ihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar