tisdag 23 februari 2010

Lev som du lär!

Det är lätt att ge råd om hur andra ska göra, utifrån min egen erfarenhet. Att hela tiden tillåta sig själv att misslyckas till exempel. Att klara av en utmaning gör att jag lättare klarar av nästa utmaning utan att ge upp. Jag rådde en medlem idag att klara av en utmaning för en gångs skull, istället för ställa in sig på att misslyckas, och sa just det "du behöver börja nånstans. klarar du det en gång så får du mer styrka till att klara det nästa gång!". Samma tanke dök upp hos mig själv imorse när jag stod på crosstrainern. Varför ska jag tillåta mig själv att misslyckas gång på gång? När lyckades jag senast med någonting? Jag kommer inte ens ihåg när jag lyckades med ett träningspass senast. Idag gjorde jag det. Jag gick inte av efter tio minuter trots att konditionen kändes i botten. Jag sänkte inte motståndet. Jag tänkte: "Jag börjar här. Om jag klarar det här idag, så går det lättare nästa gång. Ge upp finns inte!". Fint Therese! Anta utmaningen och älska den! Och leva som du lär! :D

Efter träningen hade konsulten på Arbetsförmedlingen ringt och den mannen ska jag träffa imorgon för något samtal/diskussion. Spännande! Starta-eget-bidrag, Ja tack!

Å så har jag raggat släp, en vän med en bil, pratat med Helena ang. nya lokalen, varit på ViktVäktarna i typ fem timmar och jobbat/praktiserat. Sista klasserna i den lokalen. Nästa vecka är det JAG som är ANSVARIG för verksamheten i min lokal. Det känns fortfarande inte som verklighet, men det reder sig väl. Imorgon ska det flyttas möbler och material och produkter. O sen väntar kvällsjobb på Harrys.

Springer jag inte i någon vägg den här veckan eller nästa, så gör jag det nog aldrig...
Men det finns väl inga väggar i mitt liv. Bara stup, men det gör inget om jag faller, det är ju marken som dödar. Eller när vi slutar att kommunicera.

Sömn tack.

6 kommentarer:

 1. Hej där.
  Jag hittade din sida genom VV forum tror jag.
  Eller någon länk på nåt vis.
  Vad spännande med egna klasser!
  Du är en inspiration.
  Jag önskar att jag vågar göra samma sak när jag gått i mål efter sommaren...
  Det är just det här med att starta eget som känns lite läskigt, hade hellre varit anställd konsulent.
  Lycka till kramar från Mariah (Mimsan på VV forum).

  SvaraRadera
 2. Tack!

  Klart du vågar det! :D

  Var bor du och var tänkte du jobba i så fall?

  KRAM!

  SvaraRadera
 3. Varsågod! :)
  Jag har två små barn här hemma just nu, jag har precis börjat jobba igen efter mina mamma ledigheter så jag vet inte om jag har den tid som behövs för att starta upp det hela.
  Är ju "bara" 26 år så jag har ju lite tid på mig än så länge :)
  Men jag är enormt sugen på att bli konsulent och starta klasser i Edsbyn/Bollnäs/Söderhamn.
  Jag bor i Edsbyn,
  närmaste möte just nu är i Gävle.
  Dit har jag 13 mil - enkel resa!
  Finns inte så många klasser alls här i Hälsingland/Gästrikland.

  Kram//Mariah

  SvaraRadera
 4. Du behöver ju inte köra på heltid...? :)

  Jag är också bara 26. Fyller 27 om ett par veckor. :D Vara medlem i viktväktarna sedan 2003. :D

  SvaraRadera
 5. Mariah Geijer4 mars 2010 13:26

  Hej igen!
  Nu är jag i farten och läser lite här igen :)
  Såg att du svarat på mitt mess som jag skrev förra ggn.
  Hur mkt kör du på?
  Heltid/halvtid?
  Jag är ju som sagt sugen men känner att jag vill göra det som en hobby litegrann isåfall men frågan är ju om jag går back på det...vore ju lite läskigt.
  Vad har det kostat dig att starta upp det hela?
  Jag har 100 frågor :)
  Är så sugen, så sugen.
  Är du i mål förresten?
  Det är ju inte riktigt jag ännu...
  Kanske kan starta ändå?
  Kram//Mariah

  SvaraRadera
 6. Mariah: Skicka ett mail till mig... esroth@esroth.com med dina frågor. :D

  SvaraRadera