torsdag 25 mars 2010

Morgonstund.

Jag har antytt det flertalet gånger förut. Och jag känner verkligen att jag behöver ta tag i mina första vakna minuter på morgonen. Jag känner ångest, irritation och destruktivitet. Något som förmodligen grundar sig i dels att jag verkligen hatade att bli väckt på morgonen när jag var liten, speciellt av att någon tände taklampan och helst blinkade med den lite också. Och dels i diverse fyllor där jag vaknat med ångest dagen efter för saker jag gjort, som jag kanske inte tänkt skulle bli av. Sånt där ältande av gårdagar eller analyser av saker som jag gjort fast jag egentligen inte ville. Även om jag inte känner att jag gör saker jag inte vill, så kommer de där känslorna tillbaks på morgonen. Det brukar lösa sig genom att jag iakttar hur jag tänker och varför, men det är inte riktigt alltid som jag tar mig tid till det, och då kan lätt hela dagen gå åt skogen för att jag vaknar och känner som jag gör.

Jag behöver göra det jag ska och vill göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar