måndag 1 mars 2010

Tålamodsövning.

Vilken fantastiskt väder att öva sitt tålamod och acceptans på. Det har nog aldrig varit så mycket gnäll om vädret som nu. Först gnäll över kyla och snö som aldrig tycks ge med sig, sedan gnäll över slask och grått regnrusk. Nu har det snöat igen och det är sådär vackert vitt igen.

Jag har inte gnällt en enda dag över snön eller slasket den här vintern.

Och hade jag gjort det, så hade det ändå bara varit jag själv som mått dåligt över att gnälla och klaga, och jag vill inte välja att må dåligt.

Precis som att gå runt och sura och vara irriterad på någon. Den enda som mår dåligt är den som har negativa, destruktiva tankar, så länge ilskan och irritationen stannar hos en själv och inte går ut över andra.

Men jag styr själv mina tankar och väljer hur jag vill reagera eller känna inför någon annans griniga humör. Jag skyller inte på någon annan. Det är mitt ansvar att ta hand om mitt mående, och välja hur jag vill må. Det låter lättare än vad det är, och det är jag medveten om. Been there, done that. Det hjälper inte att blunda och vänta på att morgondagen. Det är mitt liv och mina val, och jag kan göra någonting åt det som är just nu, och låta det forma känslan för morgondagen.

Vad eller vilka betyder mest för dig?
Vad skulle du göra om du visste att du bara hade tre månader kvar att leva?

1 kommentar:

  1. Men det är inte så jävla kul att köra bil i det här vädret....det är skitläskigt...

    SvaraRadera