söndag 25 april 2010

Mål och visioner.

De flesta beslut jag tar grundar sig i en känsla. Är det inte magkänslan, så är det någon känsla som infinner sig vid just den tidpunkten. Att välja logiskt räknas nog till det som anses vettigast. Men om jag tänker efter så är det flesta val eller beslut inte logiska utan tagna på känsla. Magkänslan är kraftfull, och den stämmer alltid, men den är inte alltid logisk.

När jag skapar en målbild eller en vision om vad jag vill uppnå, som grundar sig den bilden eller vision ofta i hur jag vill känna eller må när jag är där. Det samma gäller till exempel när vi vill gå ner i vikt. Vi förankrar en känsla till målbilden eller visionen om framtiden. Förankringen gör att jag kan nå dit, även om vägen dit är det viktiga och det som präglar hur jag känner framme vid målet. Ofta behöver jag påminna mig om känslan. Förankringen.

Känslor är det som gör att jag rör mig framåt och fortsätter. Magkänslan och känslan av att det jag gör är rätt, för mig, just nu. Och hela tiden behöver jag mata mig själv med påminnelser om visionen. För när jag väl är där är jag redo att leva min vision.

1 kommentar: