fredag 21 maj 2010

Nu kommer sommaren.

Nu kommer sommaren. Sommaren innebär grillning, ljumna sommarkvällar, uteserveringar, öl- och vindrickande, ännu mer grillning, sena nätter, fågelkvitter, semester, solning, utomhusbad, löpning i naturen, långpromenader, picknickar, myggor, getingar, njutning. Undras hur mycket alkohol som konsumeras under sommaren jämfört med resten av året. Det måste ju vara en hel del mer. Då är det ju accepterat att dricka alla dagar i veckan, för att det är fint väder, för att det är varmt, för att det varit slitigt på jobbet, för att njuta av sommaren, för att det är semester. Ännu fler anledningar till att jag ska dricka, och fortfarande inte speciellt många anledningar till att låta bli. Hälsan, kroppen och själen behöver inte alkoholen.

Jag har precis varit ute på en grym löprunda. Grym, för att jag är grym. Jag toksprang, precis som den där rundan jag gjorde fyra dagar innan tjejmilen i augusti 2009. Ruset, det där lyckoruset inombords, som jag känner när jag gör något bra. Det där ruset som kan jämföras med att vara salongsberusad, fast berusad av livet. Sånt där som bara vi löpare förstår. "Vi löpare"? Jag har ju inte ens löptränat ett år ännu, men snart så. Den andra juni förra året tog jag ju min första runda. Mina första 3,8 km utan att sluta springa. Kvällen innan hade jag anmält mig till Stockholm Marathon 2010. Det är drygt två veckor kvar nu. Ett år av nykterhet. Ett år av berusning av livet, löpningen, kärleken, och glädjen av att finnas till.

Det blir en fin sommar i år också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar