måndag 10 maj 2010

Problem?

Idag tänkte jag ta en tur till Norrköping och packa upp min leverans och försöka få lite ordning för att slippa stressa på onsdag morgon med allt och ha noll koll. Jag ringde hyresvärden imorse, för att kolla om det hade kommit massa grejer, men det hade inte kommit ett smack. Dessutom var han ledig den här veckan och personen som var på plats kunde endast ta emot paket på förmiddagarna. What to do? Panik?

Jag blir imponerad av mig själv att jag kan bibehålla ett sånt lugn, trots att det inte alltid går som jag har tänkt. I värsta fall får jag väl släpa med mig material från Katrineholm och starta upp med, värre än så är det ju inte. Hur som, så fick jag i alla fall lokaliserat var min leverans håller hus efter diverse kontakt med regionkontor och poståkeriet. Jag hade ju såklart slarvat bort kollinumret. Imorgon kommer i alla fall leveransen ut. Och på onsdag morgon (tidigt som fan) får jag vara där och stressa. Det blir fint det! Tur i oturen så har inte utskicket till Norrköping gått ut än, så förhoppningsvis så sitter jag inte helt i skiten på onsdag oavsett hur det blir. Hoppas jag, men jag får väl det jag behöver.

Jag tror inte att det finns någon slump. Allt som händer är en serie av val som olika personer gör vilket resulterar i händelser i nuet. Jag är nöjd, och glad. Och jag litar på att allt löser sig. Problem finns inte. Lärorika situationer finns det gott om. Jag är fri att välja, och ibland väljer jag att inte välja.

Idag blev det shopping av nya skor och lite kläder. Tre par skor höll det på att bli, men ångrade mig i sista sekund och lämnade tillbaks ett par. Jag kanske köper dem ändå på onsdag. Det är skönt att kunna välja. Och att välja att inte välja.

Jag tänker på de där orden. En dag är jag också fri att välja. Alltid.
Jag väljer hur jag mår och hur jag väljer att reagera. Om jag vill se problem med allt, eller bara välja att se lösningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar