söndag 30 maj 2010

Tankar från en annan tid.

Genom att leva tillåter jag mig själv att tänka. Positiva, negativa, goda, onda. Alla är de tankar, olika sätt att tänka. Min framgång grundar sig nästintill helt i hur jag tänker om mig själv. En stärkt självkänsla gör att jag vågar så mycket mer. Den gör att jag vågar ta det där extra löpsteget, det extra varvet, den extra repetitionen. Den gör också att jag vågar göra saker i det liv som är skiljt från träningen.

För ungefär ett halvår sedan så läste jag en bok och skrev en lista över mina drömmar. Jag gjorde även ett kontrakt med mig själv med saker jag skulle uppfylla inom ett år. Att få tankar, ord och handling att sammanflätas är svårt. Det är inte ofta jag lyckas, men jag är på god väg.

Några av de grejer som står på min drömlista är ”Må bra”, ”Ha hög självkänsla” och ”Springa Stockholm Marathon”. Att motivera sig själv är ett steg i riktningen mot att nå målen. För att bli motiverad kan jag tänka på personer som jag blir motiverad av, eller personer som är motiverade, eller åtminstone utstrålar att de är motiverade. Jag kan även erinra mig om känslan att vara motiverad. Då jag känner att ingenting kan stoppa mig, tankarna är positiva, jag är glad, framåt och uppåt. Och försöka styra undan känslan av att vara omotiverad, dvs. orkeslös, värdelös, trött och less. Genom en hög inre motivation är det lättare att bibehålla den yttre motivationen. Den inre motivationen kan jag utveckla genom att vara nöjd, trots ”fail” och vara nöjd med det jag presterar, utan att känna att det är misslyckanden.

I mitt kontrakt med mig själv lovar jag mig själv att inom ett år ”höja min självkänsla”, ”inse att jag duger” och ”älska mig själv”. På den punkten är jag på god väg, men långt ifrån framme. Mitt mål med Stockholm Marathon är att må bra. Det är vägen dit som är den viktiga. Jag lovar mig även att utveckla vissa egenskaper, så som ”beslutsamhet”, ”ärlighet mot mig själv” och ”positivt tänkande”. Där har jag också utvecklats en hel del.

Flykt är ett enklare val än förändring.

Våga se vem du är, och anta utmaningen att bli den du vill vara.


Jag behöver inte vara duktig hela tiden. Huvudsaken är att jag mår bra. Det är jag värd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar