måndag 31 maj 2010

Vad gör vi här?

Nu har vi byggt upp ett land eller en jord, där vi kan producera och konsumera. Att leva tror jag det kallas i folkmun. Vi uppnår tillfällig lycka genom att konsumera, få det där jobbet vi trodde vi ville ha, längta till helgen, uppnå våra mål.

Vi har byggt upp en trygghet. Vi har tak över huvudet, lagar och regler, mat på våra bord osv. Vi har tagit till vara på alla jordens resurser, eller tja, snarare mer eller mindre dödat jorden, och vi slutar inte. Vi blir inte nöjda heller. Vi vill uppnå mer, nå längre, för vi hittar inte den varaktiga lyckan. Vad kommer hända när konsumtions- och produktionssamhället inte längre tillfredsställer oss? Det pratas om kommunikationssamhälle, men är inte det också snart över?

Kommer vi att börja ge istället för att bara ta? Kommer vi att börja ta vara på det vi har istället för att bara sträva efter det vi inte får?

Varför lever vi?

1 kommentar:

  1. Det är lite lurigt att vi kan kommunicera med nästan alla människor över hela världen utan några problem, men det är oftast kommunikationen i det lilla som brister. Alltså kommunikationen inom familjen, på jobbet, bland vänner m.m.

    Ge istället för att ta? Varför inte? Det är ju roligare att ge än att få (t.ex. julklappar även om jag där är inne och snurrar på konsumtionssamhället).

    Jag tror att du vet varför vi lever. För att må bra!

    SvaraRadera