måndag 31 maj 2010

Växande energier och att vara i flödet.

Om jag känner tillit till livet och det som händer mig, så är livet så mycket lättare att leva. I varje situation som en reaktion uppstår motarbetar jag livet och det som händer mig, vilket också gör att livet blir svårare att leva.

Ju mer energi jag lägger i en tanke, desto större blir den. Exempelvis när jag är ute och springer och får ont i ett ben - nog fan ökar smärtan ju mer jag tänker på den! Om jag istället väljer att inte tänka på smärtan så minskar den. Ju mer energi jag lägger i en tanke, desto större blir den alltså. Samma sak med negativa tankar, ju mer energi jag lägger i att vara sur och grinig över någonting, desto större blir de negativa tankarna och problemet. Och ännu större om jag gnäller och klagar inför någon annan, som får in de negativa tankarna och energierna i sig själv också.

Om man istället accepterar de situationer som uppstår får de negativa och destruktiva tankarna ingen plats. Då kan vi vara i flödet och livet blir lättare att leva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar