torsdag 3 juni 2010

Att sträva mot sina drömmar

Ett första steg mot att nå sina drömmars mål är att uttala sin längtan om att nå dit. Men tro mig, det räcker inte, om du VERKLIGEN vill nå dit. Det är aldrig någon annan som kommer att göra jobbet åt dig. Möjligheterna finns där, det är bara att ta vara på dem. Precis som vilken beteendeförändring som helst, det blir ingen förändring förrän JAG SJÄLV gör den. Men visst, jag kan tro att lösningen ligger i att någon annan ska börja agera på något annat sätt, som gör att jag får en ursäkt eller anledning till att göra det jag egentligen vill, eller fortsätta med det jag egentligen inte vill.

"Det finns ingen slump och jag får det jag behöver"

Det är ett sätt att tackla motgångar, men kanske också vara en slapp attityd eller ursäkt till att inte försöka mera. Som jag skrev för ett tag sen "Jag får det jag behöver och tar det jag vill ha". Det stämmer nog lite bättre faktiskt. Och det jag motarbetar får jag möta - sant! Och om jag strävar mot ett visst mål så får jag möta personer som kan motivera och inspirera mig till att nå dit, samtidigt som jag självklart får möta människor som motarbetar och ifrågasätter min väg. En hel värld av energier, där vi drar till oss och skjuter ifrån oss sånt vi behöver respektive inte behöver. Jag är övertygad om att alla möten med andra människor har ett syfte, och att det är ett behov hos antingen mig eller den jag möter, som gör att vi möts precis då. Vi har hela tiden någonting att lära oss eller lära andra människor, kanske nu, kanske i en annan tid. Vad vet du om den mannen som sitter ensam på bussen? Kanske kan han lära dig något? Kanske är han som du, fast du har en mental bild om att han är någon annan?

Jag kan vara klok och galen på samma gång. Kan du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar