söndag 13 juni 2010

Begär.

Jag var hos pappa och åt smörgåstårta förut. Inte mindre än två relativt stora bitar. Mina medlemmar frågade om jag hade någon taktik för det. Taktik? Ja, jag öppnade kylen, tog ut tårtan och skar en lagom stor bit, åt upp den och skar sedan en lika stor bit igen och åt upp den också. Min taktik är att stå för konsekvenserna av det jag gör och ansvara för mina egna handlingar. Jag är kräkmätt och det känns som jag inte behöver äta på ett par, tre dagar nu, men jag lovar att jag är hungrig imorgon när jag vaknar ändå.


Människor har problem att hantera begäret. Det där som finns utöver det egentliga behovet. Vi lever i överflöd. Vi nyttjar jorden så länge jordens resurser går att ta av utan att ens tänka eller vilja ansvara för konsekvenserna. Vi vill bara ha mer och mer hela tiden. Undras om vi ens vet vad behov är längre..?

1 kommentar:

  1. såg gott ut , hummm http://mindawarenesstraining.blogspot.com/

    SvaraRadera