fredag 25 juni 2010

Ensamheten.

Du sa att du inte tycker om att vara ensam, för att du tänker så mycket då. Jag tycker om att vara ensam för att jag tar mig tid att tänka då. Men vi tänker så olika. Du sa att du tänker på vad du inte har och vad du saknar. Jag tänker på vad jag har och behöver, inte på vad jag saknar. Du saknar någon att kunna ta på, någon att laga mat med, någon att känna hud mot hud med. Jag tror att jag får det jag behöver och det jag ber om.

Jag kan njuta av fågelkvittret, ljudet från cykeldäcken som möter grusvägen, det där propellerplanet som cirkulerar varv efter varv bland molnen. Eller så kan jag välja att bli rastlös och fullkomligt avsky ensamheten. Det sitter i huvudet.

2 kommentarer:

  1. Vilken bra inställning, den ska jag försöka få jag också! Men å andra sidan så gillar jag att vara själv - i lagom mängd.

    SvaraRadera