måndag 14 juni 2010

Hallå du där.

Man kan inte gå runt hela livet och vara rädd för att andra människor ska bli besvikna. Besvikelsen ligger hos den som har förväntningar och krav, inte hos den som bara gör sitt bästa. Förväntar man sig inget, så blir man inte heller besviken. Och man kan faktiskt bara göra sitt bästa, och det gör man alltid, så länge man är närvarande i nuet.

Jag skrämmer dig, för att du jämför dig med mig. Jag jämför mig inte med dig eller någon annan, så du skrämmer mig inte. Att jämföra är att värdera, att säga att någonting är bättre eller sämre än någonting annat. Vem har rätt? Vem har fel? Vem är bättre? Vem är sämre?

De enda fel man kan göra någonting åt är de hos en själv. Resten får man snällt acceptera, som om man själv valt dem.

Försök få mig att backa, att gå in i ramarna. Det är för sent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar