fredag 25 juni 2010

Hur sjukt är det inte?

Ströp katt på efterfest

En sån här nyhet kan få människor att reagera med avsky mot den människa som gjorde detta mot katten. Sedan sitter samma människor och äter upp oskyldiga djur för att det är gott. Hur sjukt är inte det?

3 kommentarer:

 1. Lars Emanuelsson25 juni 2010 12:52

  Ja, han är inte ett dugg sjukare än bönderna som klappar sina söta Lamm och sedan slaktar dem. Eller jägaren som klappar sin hund, och skjuter en varg. Jag orkar inte ens tänka på det. Om jag analyserar mig själv upptäcker jag en del ologiska saker oxå. Men man bör förståss sträva efter att ändra allt man inte gillar, även om man inte är perfekt själv. Annars skulle samhället falla samman totalt.

  SvaraRadera
 2. Meh!?

  Nu har ni väl ändå blandat ihop moralkakorna va.

  Jag gissar att ni syr era egna kläder av ert egentillverkade material, och att ni ringer och smsar med era egentillverkade mobiltelefoner när ni sitter i era egenhändigt ihopsnickrade möbler?
  Eller? Förmodligen inte.

  Ni hjälper ju till så att människor kan lida, ni handlar på H&M, ni postar glada tillrop på FB när ni skall åka till IKEA och handla, ni SMSar från era nya fina mobiltelefoner.
  Jag tror knappast att ni frågar i kassan om dom produkter ni köper som vilka konsumenter som helst, kommer från fabriker och anläggningar där man värnar om människors rättigheter. IKEA, Sony Ericsson, Apple, H&M, Svenska Vattenfall med många, många flera är inte bättre än killen som ströp katten. Tills annat är bevisat har han tagit livet av EN katt. Globala företag har ju bevisligen mer än så på sitt samvete.

  Han är inte bättre än bönderna som klappar sina lamm innan han skickar dom på slakt, dom är bättre än honom kan man gissa. Många uppfödare som föder upp slaktdjur bryr sig om sina djur och föder upp dom i bra miljöer. Jag tycker det är bra att "dom klappar sina lamm innan dom slaktar dom"... Då var dom ju kanske inte helt utan känsla för det dom åstadkommit...

  Ja, det finns nog en massa ologiska saker du kan ändra på Lars... Nr 1 är nog att erkänna att även du är en del av det konsumtionssamhälle som du på enn fint sätt säger att du "inte ens orkar tänk på"...

  SvaraRadera
 3. Lars Emanuelsson /står för mina inlägg26 juni 2010 11:57

  Det är lite oroväckande att din första tanke är att "bonden inte ska klappa djuren". Min åsikt är att han inte borde skicka dem på slakt. För övrigt åker jag varken till IKEA eller H&M. Har köpt nästan alla möbler begagnat. Kläderna jag har på mig nu är 10år gamla, och jag har lagat jeansen med min egen symaskin flera ggr. Jag har förbättrat många saker jag tycker är fel med mig själv, men är inte perfekt. Och jag orkar/klarar inte reparera alla jägare m fl, och tänk om det är jag som har fel. Människans syfte kanske är att skapa lidande och misär. Det hjälper inte ens att stänga in sig i en garderob och hålla andan till man dör. Det är ändå någon som blir ledsen. Har du fixat alla dina fel "fröken anonym"? I så fall bör du nog fundera lite till.

  SvaraRadera