lördag 12 juni 2010

Jag tänker i alla fall inte rösta.

Det är valår i år, och jag tänker inte rösta. Jag röstar inte, för jag vill ansvara för mitt eget liv, och behöver ingen regering som ska leka ansvarstagare åt mig. Makten ska inte komma uppifrån, den ska komma från folket gemensamt. Att rösta innebär att vi avsäger oss vår egen makt, till några dårar som tror att de står för hela Sveriges tyckande. Det enda vi får tillbaks när vi röstar är den där misstron. Ett styrande som grundar sig i den kollektiva rädslan.

Att inte rösta är också ett val. Att rösta är att välja att någon annan ska få ansvara och stifta lagar och regler åt mig. För hur många lagar och regler får egentligen vi som lever i Sverige rösta om? Nä, då finns det ett antal personer som tror sig veta bättre om hur vi vill ha det, och dessa ska då bestämma. Och vad är detta för människor? Är de ens människor? Vem säger att deras värderingar och åsikter är rätt?

Alla människor har helt olika värderingar, vem har rätt att bestämma vad som är rätt och fel? Hur vore det om vi började kommunicera med varandra och bygga samhället utifrån oss som bor här istället för de som vill bestämma och ha makten?

1 kommentar:

  1. Ta en sedel, stryk namnet, skriver "MITT EGET JÄVLA LIV!" så kommer det ju finnas med en röst på det partiet i sammanställningarna :D

    SvaraRadera