fredag 11 juni 2010

Maktkamp. Acceptera mera!

Hela det här samhället är uppbyggt på en maktkamp. Energier som förflyttas från den i underläge till den som har makten. Detta sker dagligen i möten med andra människor, i personliga, professionella och bara vardagliga situationer. Vi letar fel och kritiserar, för någon annan ska inte vara bättre än en själv. Vi lever på de här energierna som förflyttas fram och tillbaka mellan oss. Värderingar gör att vi avgör vad som är rätt respektive fel i våra ögon. Dessvärre har alla människor olika värderingar, och olika sätt att se på allt som händer. Genom att acceptera varandra, så kan vi också acceptera att alla har olika värderingar och alla har olika sätt att se på saker. Genom att acceptera varandra precis som vi är, så kan vi också se det bästa hos varandra, och ge energi bara genom att se och acceptera. Att bli accepterad för den man är stärker tron på en själv, vilket gör att man vågar stå för den man är, och därmed också kan tro på och acceptera att andra inte är som man själv.

Acceptera mera.

1 kommentar:

  1. Även om dina inlägg oftast tar 2-3 genomläsningar att förstå upphör jag aldrig att förvånas över ditt djup och dina insikter i det mänskliga psyket. För visst är det som du skriver, visar vi acceptans gentemot andra så erhåller vi även själva acceptans från andra människor för de vi själva är.

    Att verkligen acceptera sig själv är nog nyckeln till mycket välmående i livet och det är nog först när man accepterar sig själv som man kan verkligen acceptera andra människor.

    Feed the fire!

    SvaraRadera