torsdag 10 juni 2010

Plantera träd!

Jag går runt och planterar tankefrön hos en och annan människa i min närhet var och varannan dag. De där fröna som får dem att börja ifrågasätta sina olika sätt att leva. Tänja lite på ramarna. Sedan får jag lite dåligt samvete, för jag vet att det inte är lätt att inte följa normen, och kan de här människorna verkligen ta ansvar för konsekvenser som hamnar utanför ramarna? Så då backar jag lite och puttar tillbaks dem inom ramarna. Detta känns ju också lite fel, eftersom jag är övertygad om att vi behöver tänka utanför ramarna, och framför allt följa våra drömmar och stärka vår självkänsla för att må bra och känna oss tillfreds med den här världen.

Det är först när vi är starka i oss själva som vi kan leva utan hat och ånger och i ett totalt accepterande av varandra som individer. Men steget dit är så fruktansvärt långt.... Det första steget är att älska oss själva precis som dem vi är, utan hämningar och begränsningar. Det är först då vi kan stifta fred med varandra....

Allting börjar hos varje enskild individ, så jag ska fortsätta sprida mina tankefrön och min energi.

1 kommentar:

  1. MarathonJohan11 juni 2010 09:22

    Inte putta in i ramarna! Dra ut ur, med våld om så behövs! :)

    SvaraRadera