lördag 24 juli 2010

Varje ögonblick.

Det är väldigt svårt att motivera när man själv inte är motiverad. Men jag är ju inte mer än människa, precis som alla andra. Varje dag, varje minut, varje ögonblick ger en ny chans till förändring. De ögonblick, minuter och dagar som redan passerat är borta för alltid. Men här kommer ännu ett ögonblick med chans till förädring. En chans till en nystart. Att börja om. Att ta ett nytt kliv framåt. Vad gör ett par snedsteg egentligen? Ytterligare ögonblick med nya chanser dyker ju upp hela tiden. Var jag inte motiverad igår, så har jag ju alla möjligheter i världen till att välja att vara motiverad idag. Jag vill inte att mina medlemmar ska känna att de har misslyckats när de får ett plus i sin medlemsbok. Det är ett nytt avstamp, en ny möjlighet. Det viktiga är inte hur fort och lätt man går ner i vikt, utan att leva med det, att hålla vikten, att må bra, att göra medvetna val, att stå för konsekvenserna av sina val. För alla val får konsekvenser, alltid väljer vi bort någonting annat. Upp eller ner, höger eller vänster, pest eller kolera, kaffe eller te, cola eller vatten. I varje val vi gör har vi nästan alltid möjligheten att välja bort någonting annat. Det är inga misslyckanden, det är bara val med olika konsekvenser. Huvudsaken är inte hur vi har det, utan hur vi tar det.

Jag funderar på vad som gör att jag hamnat där jag är idag. Det är en serie av val, medvetna och omedvetna. Men det finns ingen slump.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar