lördag 31 juli 2010

Värt?

Jag har blivit antagen till en hälsocoachutbildning på heltid till hösten, med start 1 september. Jag har åtta ViktVäktar-klasser per vecka. Och idag fick jag ett erbjudande om kockjobb måndag-torsdag + varannan helg. Går det att kombinera?

Om det går att kombinera så vet jag ju i alla fall vad jag gör - effektiviserar min tid. Kanske inte till det bättre. Kanske inte till det sämre. Ibland känner jag att jag bara vill göra ingenting, men å andra sidan behöver jag väl pengar för att överleva. Visst är det lättare att välja kockjobb framför att vara egen företagare med osäker inkomst. Visst är det mer motiverat att jobba för bättre hälsa än att bidra till människors val av ohälsa.

Sedan kan jag fundera på om jag ska jobba emot mina egna värderingar. Eller om värderingarna bara är hinder. Om jag ska leva som jag lär. Eller om jag bara ska göra mitt jobb. Oavsett så kommer jag att göra det bra.

I det här samhället är ju pengar det som är mest värt, eller hur var det? Var tid mer värt? Jag kan nog inte rädda världen, hur gärna jag än vill...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar