måndag 2 augusti 2010

Återblick. 7 km.

Jag sprang på den där mannen, som också skulle springa Marathon, på Willys idag. Vi pratade en stund om loppet, eller det var nog mest jag som pratade om min upplevelse. Han återkopplade til det vi hade pratat om den där dagen på Backavallen och att han inte var förvånad över mitt resultat, och att han kände att jag var i bra form redan då och att jag hade den mentala styrkan. Vi pratade löparklockor. Han funderade på en Garmin. Jag tipsade om min, som gör att man slipper hålla på med fotsensor. Den kostar en aning mer, men är helt klart värt det. Om man nu är en nörd. Vi pratade även om hur dåligt man mår när man inte sprungit på ett tag. Jo, tack. Löpning är terapi.

Jag gjorde en skaplig runda igår. Sju kilometer skulle springas. Målet var att ta mig runt, och gärna i 6 min-tempo (6 min/km), eftersom jag inte direkt känner mig i någon löpform. Den första kilometern avverkades på 4:29, sedan blev det till att ta det lugnare för att orka. Efter första kilometern började det spöregna, vilket i och för sig inte gjorde mig speciellt mycket. Jag tänkte på Stockholm Marathon och hur skönt det var att springa igenom de där duscharna längs banan, att regnet kom för att jag behövde det. När jag vände vid Näsets gård efter 2,9 kilometer tog batteriet i iPoden slut. Vid fem kilometer svor jag en ramsa och sedan var det bara sista kilometerna på asfalt kvar hem efter dryga fem på grusväg. Och målet på 42 minuter klarade jag av - 38:20 blev resultatet. I spöregn, på grusväg och inte i form. Det gäller bara att plocka fram envisheten när den behövs som mest. De där orden ekar i mitt huvud igen.

Ge upp finns inte!
Man går inte i löparskor!
Överlev sträckan, det kommer mentala svackor!
Jag är bara så jävla bra. Envisa, sura, griniga jävla jag.

3 kommentarer:

  1. Härligt! Tog mig ut idag, första gången sedan Göteborgsvarvet. Herregud säger jag bara. Kondisen i botten. Men nu kan det bara bli bättre, fick tillbaka suget efter rundan! :) Som du säger, löpning är terapi!

    SvaraRadera
  2. Åh vad du är hurtig som tränar så mycket! Roligt :)

    SvaraRadera