fredag 6 augusti 2010

Rädda mig från mig själv.

Idag börjar månad femton utan alkohol. Jag har återigen kommit på varför jag löptränar, varför jag gör det jag ska, varför jag sköter min kost, varför jag sover åtta timmar per natt, varför jag läser böcker, varför jag styr upp mitt liv. Men ibland blir det för mycket. Eller ganska ofta blir det nog för mycket. Eller för lite. Jag har hållit en jämn nivå på löpträningen den här veckan. Jag ligger i fas med mitt viktväkteri. Jag sover mina timmar jag behöver, och ett par extra för att jag kan. Jag kan gå runt och irritera mig på mig själv, för att jag inte tar tag i det jag ska. Eller så kan jag bara acceptera att jag inte kommer att göra det jag borde. Jag försöker att hitta anledningar till att sluta med vissa saker, men finner inga direkta. Kanske för att jag mår bättre utan? Men jag kanske mår minst lika bra med?

Jag har nog ingen direkt anledning till att inte dricka. Men heller ingen anledning till att börja igen. Jag var på Max häromdagen förresten. Jag hade nog kunnat ta en hamburgare, men helt medvetet valde jag en greenburgare istället. Jag har nog bestämt mig för att ta bort köttet, lika mycket som jag bestämde mig för att sluta med alkoholen. Men helt klart lättare att sluta med mat eller dryck än med sånt som involverar andra människor. Rädda mig från mig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar