söndag 26 december 2010

Ska det vara såhär?

Sitter med en tallrik kall risgrynsgröt, och funderar på om det är så här jag vill leva mitt liv. Jag tänker på gårdagskvällen, då jag tänkte att jag skulle dansa lite, dock var bandet som spelade totalt uselt och det kändes som en blandning mellan en avslagen efterfest och en karaokebar med fulla människor som sjunger hellre än bra. Unga killar som vågade göra någon liten anstiftan till ragg efter alltför många öl i kroppen, men som rätt snabbt drog sig tillbaka när de insåg hur lönlöst det är att försöka få hugg av någon som är nykter.
Jag tänker "Ska det vara såhär?" och så går jag hem och dricker mitt glad vatten och går och lägger mig.

Ska vi behöva dricka mängder med alkohol för att våga prata med främmande människor?

Som vanligt fick jag frågan om varför jag inte dricker. Hur jag än svarar på den frågan så intar den som frågar någon sorts försvarsställning, vilket i och för sig är rätt intressant. Det finns några accepterade svar på den frågan och det är bland annat "jag är gravid", "jag kör" eller "jag ska upp tidigt imorgon för att jobba". Jag ska sluta svara. Vissa frågor kräver inga svar - läs innehållsförteckningen. Skippa den på flaskan, och läs den inom dig själv. Vad finns där?

Det som alkoholen gjorde med mig var att jag kunde vara samma människa som jag är. Jag är den samma idag. Ska det vara såhär?

2 kommentarer:

  1. Såhär ska det självklart inte vara. Det borde givetvis vara tvärtom.

    SvaraRadera
  2. Jag älskar dig!! Puss

    SvaraRadera