söndag 26 december 2010

Styrkan som behövs för att bli motarbetad i varje steg - har du den?

Saker som kan tyckas självklara för de flesta?
  • i alla fall ett mål lagad mat/dag 
  • bra kondition/fysisk hälsa 
  • mod att veta att jag duger och vara trygg i det
Detta är tre saker som jag jobbar med ständigt, varje dag och hela tiden. Och tre saker som newyn säger att hon skulle behöva i sin tillvaro/vardag för att uppnå varaktigt välbefinnande. Någon skulle säga: "Det är väl bara att göra!". Visst, de två första går av bara farten om väl motivationen finns där, men oftast finns det någon som motarbetar det. Och denna någon är ofta jag själv, eller latmasken, trots att jag vet att det är precis det här jag behöver. Oftast är det tankarna som motarbetar mig, och är jag tillräckligt närvarande och motiverad så gör jag det bara utan att låta tankarna styra. När jag sprang Stockholm Marathon var det ingen som sprang bredvid och ifrågasatte om jag verkligen skulle ta ett steg till, om jag verkligen orkar det här, eller om jag inte ska lägga mig i soffan istället. Det är ingen annan än jag själv som motarbetar. Punkt tre är en aning svårare. Ibland funderar jag på om jag verkligen vill må bra varje dag, om jag vill kunna välja lycka och hur jag mår, istället för att falla offer för mina tankar. Det är lättare, så himla mycket lättare att inte tänka, att bara längta till morgondagen eller till helgen. Det är lättare att välja bort nuet. Det är lättare att vara konform och passa in i normen, att inte sticka ut, att inte bli ifrågasatt. Det är faktiskt mycket lättare. Jag ifrågasätter mig själv om jag verkligen vill få andra att stärka sig själva och kunna välja lycka, för det har konsekvenser. Och det går inte att backa tillbaka till att inte välja eller välja bort medvetenhet om sina egna val. Det handlar inte om att bli bättre människor - det handlar om att vara de vi är. Har du styrkan som behövs? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar