onsdag 23 mars 2011

Barfotalöpning


I födelsedagspresent fick jag ett par five finger-skor, och jag kan väl erkänna att löpsuget har ökat en del. Prova nytt, göra om, göra rätt. Sprang lite barfota på bana när jag körde intervaller innan Stockholm Marathon, och det var en grym känsla. Att springa i dessa barfota-skor känns hittills tokbra. Det blir en helt annan teknik än vad jag är van vid, och för första gången på två år känner jag att jag får använda och belasta den stortå som jag råkade krossa för två år sedan - skönt!
Min kondition just nu är inte den bästa, men som vanligt behöver jag börja någonstans för att kunna ta mig någon annanstans. Från nuvarande tillstånd till önskat tillstånd. Hur kan jag ta mig dit?
Det lär nog komma ett och annat inlägg om känslan av foten mot gruset på marken, vattnet som sipprar in mellan tårna då isen spricker under de nästintill obefintliga skosulorna. Lite som barfotalöpning...

För information och frågor om barfotalöpning vill jag hänvisa till Henrik Dahlin och http://barfotalopning.se.

1 kommentar:

  1. Vilken cool grej! Du har sprungit maraton alltså? *sjukt impad*

    SvaraRadera