söndag 3 april 2011

På vinst och förlust.

Tre timmar motion varje dag. Tre timmar motion är mer än bara motion. Jag satt och funderade på vilka insikter jag kommit till under den gångna veckan. I måndags morse promenerade jag till gymet istället för att åka bil, vilket tog ungefär sju minuter längre tid enkel väg. Genom att gå upp 15 minuter tidigare kunde jag alltså få in 30 minuter mer motion än normalt. Jag tackade nej till att bli skjutsad/hämtad och vips fick jag in ett par minuter till i motionsutmaningen. Istället för att ta en fika mellan mina viktväktarklasser så valde jag att promenera.

Promenader är någonting som jag aldrig räknat in i min träning förut, då jag ansåg att det inte ger speciellt mycket. Konditions- och förbränningsmässigt ger promenader inte speciellt mycket, men å andra sidan ger det mer än ingen motion alls. Och mentalt ger promenader absolut mycket mer än att sitta framför TV:n eller datorn. Tid för reflektion, tid att hämta ny energi, tid att bara vara.

Att motionera tre timmar per dag har ökat min medvetenhet om hur mycket tid jag faktiskt har till mitt förfogande, om jag bara planerar och tar varje tillfälle i akt att faktiskt göra något med den. Jag har fått massor med energi till att göra alla andra måsten. Tre timmar motion varje dag borde ju gjort mig trött, men snarare tvärtom - konstant pigg!

Jag kör en vecka till. Det handlar om prioriteringar och att hitta lösningar.

Den bästa motionsformen är den som blir av.

Hur kan du göra för att få in tre timmar motion i ditt liv varje dag? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar