söndag 22 maj 2011

Lev nu. Du kan vara den du vill vara. Och bara du kan.

Det är viktigt att leva sin vision för att den ska bli verklighet. Om jag har inställningen att jag inte kan någonting, så tro på fan att jag inte kan det heller. Att istället ha inställningen att jag kan, jag är stark, jag gör mitt bästa gör att jag med större sannolikhet klarar av det jag tar mig för.

"Jag kan inte stå emot godiset på lördag" - vad händer då på lördag när godiset står där? Inte fan låter jag bli i alla fall.

Om jag intalar mig att jag det tar för lång tid att bygga upp en ny vana, då får jag väl gå in med inställningen att vanan redan finns hos mig, även om jag kanske inte nyttjat den.

Så nu har jag tagit tag i min morgonträningsvana igen. Jag älskar att träna på morgonen. Dels får jag energi av att ta mig ur sängen och ut genom dörren, samtidigt som jag får enorm energi efter att träningspasset är avklarat. Jag kan intala mig själv att jag dödstrött varje morgon och verkligen inte kan gå upp tidigt. Jag har alltid ett val. Jag väljer att vara pigg och fräsch. Det handlar om inställning och attityd.

Jag lever det jag vill och vill jag förändra någonting så kan jag göra det här och nu, jag behöver inte vänta tills imorgon. Om jag vill vara pedant, skötsam, disciplinerad eller vad som, då är det bara att se till att jag är det. Allt jag har varit behöver inte fortsätta att vara.

Gör förändringen NU. För nu är den enda tid vi har.
Det handlar om att våga ta det allra första steget.
Vad är det värsta som kan hända?

1 kommentar:

  1. Ja, kroppen/hjärnan har en otrolig förmåga att anpassa sig snabbt. Det handlar bara om att börja. Börjar man inte, så händer inget.
    Börjar man, så händer det omedelbart. Man måste lita på sig själv, och förstå att man betalar med sitt eget liv varje gång man lurar sig. Som hjälp är det bra med tydliga mål, som är mätbara och rimliga.

    SvaraRadera