tisdag 24 maj 2011

Rädslor.

Rädslorna är det som hindrar oss från att leva i nuet. Rädslorna för framtiden, för vad andra ska tycka och tänka, för vad som varit, för att inte duga, för att inte räcka till, för att misslyckas. Alla dessa rädslor som hindrar oss från att leva livet fullt ut just nu.

När stannade du upp senaste och funderade över vad som egentligen skrämmer dig här och nu? Vad springer du för att nå? Vad räddar dig i framtiden? Vad kan du lära av gårdagen, som du kan ha användning för i framtiden? Och hur ofta blir framtiden som du förutsätter att den ska bli?

Jag förundras över hur jag hade tid att längta till framtiden. Nu hinner jag knappt blinka innan den är här. Varje dag är ett mirakel. Framtiden kommer när den kommer, och jag behöver inte vänta på den eller vara rädd för den. Val som jag gör idag påverkar min framtid, precis som de val jag inte gör. Framtiden blir vad den ska vara, precis som nuet är precis som det ska vara.

Vad fungerar nu? Vad fungerar inte imorgon? Välj nu, inte sedan.

Vad är du rädd för?

1 kommentar: