fredag 13 maj 2011

Vägval. Möjligheter.

Jag är vid ännu ett vägval i mitt liv. Ett vägval som kan innebära ganska stora förändringar med min livssituation. Det dyker upp möjligheter, jag väljer att ta vara på några av dem, vilket leder till nya möjligheter, nya val att ta ställning till. Å ena sidan kan jag backa ur och välja om, å andra sidan kan jag utmana mig själv och se hur långt jag kan komma - möjligheterna är oändliga.

Ofta räcker det att vi tittar lite åt ett annat håll, ett annat håll än vad vi är vana vid. Det är oftast där möjligheterna finns, eller så finns de mitt framför ögonen på oss.

De blir lättare att se om jag vet vad jag vill. En vilja eller önskan om någonting leder till att möjligheter uppstår. Och som sagt, sedan gäller det att ta vara på dem också. Och att inte tappa bort sig själv. Vad var det jag drömde om? Vart ville jag? Vad driver mig?

Lev livet. Ta vara på de möjligheter som ges, imorgon kan det vara för sent.
Och det går alltid att välja om, eller nytt. Det blir ändå aldrig som vi tänkt oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar