söndag 12 juni 2011

Jag måste ju få leva också.

Blir livet mindre roligt om jag tar bort alkohol, godis, sex eller något annat? 

För den som längtar, trånar, ser fram emot, överlever vardagen för att njuta av helgen - ja. 
För den som kan njuta här av nu, av nuet, av att leva varje dag - nej. 

I viktminskningssammanhang, och även i de flesta andra sammanhang försvaras ohälsosamma val med "jag måste ju få leva också", för de här sakerna som t.ex. alkohol ger ju njutning, avkoppling och det är ju så gott med ett glas vin till helgen, eller till grillat eller till fotbollen. Vad är det som saknas mig i nuet, som gör att jag inte kan leva fullt ut just nu? Blir livet mindre roligt just i detta nu, för att det där glaset med vin på fredagskvällen inte finns i mitt liv? Kan hända att livet blir mindre roligt just på fredagskvällen - vad är det som gör att jag inte kan njuta av livet på samma sätt då, som jag gör nu, utan att livet ska kännas mindre roligt? 

Vad saknas mig i nuet? Vad har jag begär efter just nu? 


2 kommentarer:

  1. Lars Emanuelsson12 juni 2011 10:07

    Tänk om alla kunde lära sig njuta av att vara stolta över sig själva istället, att känna glädje när man lyckats ersätta något som är dåligt för kroppen med något som är bra och faktiskt upptäcker att man gillar det. Shit vad vältränade o snygga alla skulle bli.. vilken konkurrens.. hysch, tala inte om det för nån! ;)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker livet blir mindre roligt när man ta bort det man mår bra av. För några är det sex, alkohol osv. för andra är det jobb, träning, hobby osv. Det är hur du använder det. Allt går att missbruka jobb, träning, alkohol, sex osv. Jag är så trött på alla hälsosamma krav o måsten och på alla som tror som har rätta svaret. DET finns inget rätt svar. Livet är att leva i nuet, älskar och mår bra i kroppen och i själen. Och alla har vi olika behov för att vi är individer och man kan inte generaliserar individer.

    SvaraRadera