tisdag 23 augusti 2011

Flykt är lättare än förändring.

Flykt är lättare än förändring. 

Jag skrev för en och en halv månad sedan att jag ville känna glädje i löpningen igen, och att det bara är att göra, det vill säga sluta hitta ursäkter. I morse blev det 12 kilometer löpning innan frukost, och det gick lätt och bra och jag höll humöret uppe och hade ork kvar. Njutning är det att springa utan att ha ont och utan mentala svackor. Utmaning är att springa när huvudet inte kan tänka på annat än den smärta som ibland kan uppkomma, men som senare under passet försvinner. Utmaning är också att fortsätta springa när huvudet säger att jag inte orkar mer, att det är okej att gå några steg. Utmaning är också att ta sig ut när lusten inte finns där, när motivationen är på noll, men samtidigt veta att motivationen kommer med agerandet. Jag ville känna glädje i löpningen igen. Det gjorde jag i morse, och häromdagen när jag sprang. Jag väljer att leva på toppen. Det är roligare att vara glad. Det är inte ansträngande någonstans att må bra. Jag behöver inte må dåligt för att må bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar