söndag 4 september 2011

Att begränsa mig själv.

Är det jag som begränsar min verklighet, eller är det du, eller är det vi? I början av denna vecka skrev jag inlägget "I min verklighet", och jag har tänkt lite, funderat, reflekterat, tänkt lite till och insett att den enda som kan begränsa min verklighet är jag själv, och det är jag själv som kan bestämma om jag vill låta begränsningarna vara där eller inte. 

Vad vill jag? Den eviga frågan som jag inte tror mig ha något svar på, men faktiskt har och glömmer alltför ofta. Jag vill må bra. Jag vill må bra, varje dag och hela tiden. Vad behöver hända för att jag ska må bra hela tiden? Det behöver inte hända någonting egentligen. Det enda jag behöver är att vara här och nu, och fatta beslut som är rätt för mig, och välja den väg som är rätt för mig, att ta vara på nuet. Kan jag det då? Självklart kan jag det. Det enda jag behöver ibland är påminnelsen om att jag mår bra, här och nu. 

Jag skapar min egna begränsningar, och det kan vara bra att överväga om det är värt att göra ett problem av de tankar som skapar begränsningar. Är de mina eller dina? Vem begränsar dig? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar